Uno Svenningsson första artist klar för O Helga Natt

Nu avslöjas årets första artist inför Sveriges största julkonsert. Hans namn är Uno Svenningsson. Äldre generationer känner förmodligen igen årets första artistsläpp som frontfigur i popgruppen Freda. Den yngre generationen känner honom kanske bättre som uppskattad deltagare i årets upplaga av ”Så mycket bättre”.

Tidigt 80-tal inledde han musikkarriären som sångare i bandet Freda med kända låtar som “Vindarna” och “Det som gör mig lycklig”. Just nu kan vi även se artisten i TV4:s flaggskepp ”Så mycket bättre”. Ett folkkärt program som lockar över miljonen tittare.

– Vi är otroligt glada och stolta att kunna presentera årets första deltagare i O, Helga Natt 2017. Artisten och låtskrivaren Uno Svenningsson. Uno passar väl in i hela konceptet tycker vi. Han är en otroligt folkkär artist och för oss är han en symbol för det ödmjuka och varma Sverige. Och det känns härligt, säger Emil Fransson, projektledare för O, Helga Natt.

Uno Svenningsson fick sitt genombrott på 90-talet med låten ”Under ytan”. Sedan dess har han släppt sex album och medverkat i Melodifestivalen två gånger. Debutalbumet kom ut 1994 och innehöll bland annat hitlåtarna ”Under ytan” och ”Tro på varann”.

Uno har medverkat i Melodifestivalen två gånger. 2007 tävlade han tillsammans med Irma Schultz Keller med låten “God morgon” och 2016 deltog han med låten ”Håll mitt hjärta hårt” som han framförde tillsammans med Tommy Nilsson och Patrik Isaksson.

– Det här är resultatet av ett hårt arbete och sökande efter en riktigt bra artist som stämmer in på våra tankar och värderingar kring eventet. Vi har framtida planer på att utveckla eventet ännu mer mot välgörenhet och då framförallt barnen. Nästa artist som kommer att delta i O, Helga Natt presenteras i ett senare skede, avslutar Emil Fransson, projektledare för O, Helga Natt.

,