Fler än 300 000 lyssningar på Örebropratarna – ”glädje, sorg, allvar och humor”

Nu har den populära programserien Örebropratarna lockat till över 300 000 lyssningar. Sedan starten sommaren 2016 har 30 kända personer med koppling till Örebro pratat och spelat sin favoritmusik. Konceptet är bekant, men det var de två frilansjournalisterna Tomas Jennebo och K-G Ekblom som kläckte idén om att producera en lokal variant. Bland de som pratat märks landshövding Maria Larsson, koreografen Tobias Karlsson känd från TV4 Lets dance samt fotbollsspelaren Lisa Dahlkvist.

– Det känns fantastiskt roligt att Örebropratarna är så uppskattat av så många. Jag vill passa på att tacka alla som medverkat och rikta ett särskilt tack till våra annonsörer som gör detta möjligt, säger K-G Ekblom.

– Jag tror att en av anledningarna till framgången är att ”pratarna” bjuder på sig själva och ger lyssnarna en djupare, mer personlig bild av ett välkänt namn, tillägger han.

– När vi började det här projektet så trodde vi såklart att det skulle bli både intressant, roligt och underhållande att få ta del av Örebropratarnas berättelser. Nu, med trettio publicerade avsnitt så konstaterar jag i all ödmjukhet att samtliga förhoppningar infriats med råge. Glädje, sorg, allvar och humor. Livet. Allt finns där och jag är både stolt och glad över att ha fått vara med och dela de här berättelserna till alla våra lyssnare, säger Tomas Jennebo.

Redan nu planerar de för sommarens program.

– Vem vill du höra?, tipsa oss gärna på Örebropratarna.se, säger K-G och Tomas.

,