Mässa på Tegelbruket för ensamkommande – underlätta ungdomars väg in i föreningslivet

Gemenskap och en bra fritid för ensamkommande ungdomar. Det är tanken när Örebro kommun bjuder in nyanlända till en stor aktivitetsmässa på Tegelbruket tisdagen den 14 november på Tegelbruket, klockan 15-18. Över 40 föreningar finns på plats för att välkomna ungdomarna.

– Vår avdelning har samarbetat med Tegelbruket sedan starten. Det känns som att de förstår vad ungdomar vill ha och behöver, säger Anna Jakobsson, chef för avdelningen för ensamkommande barn och unga

– Att kunna göra det för andra gången tillsammans med Örebro kommun känns oerhört roligt, målsättningen är förstås att locka minst lika många besökare till mässan som i våras då fokus var utbildning och arbetsmarknad, säger en av arrangörerna, Rada Al-Azawi, Projektledare Tegelbruket.

Genom att samla en bredd av fritidsaktiviteter under ett tak, underlättas ungdomarnas väg in i det svenska föreningslivet och samhället.

– Det är viktigt att ungdomarna har värdefulla sammanhang utanför skola och boende. Tegelbruket betyder mycket för våra ungdomar, säger Anna Jakobsson.