Fira in julen med keltiska toner – West of Eden tillsammans med kören Primula Veris

West of Eden bjuder in till keltiskt julfirande där irländsk och engelsk folkmusik står i centrum. Allt från medeltida hymner till svängigt låtspel, Christmas Carols och moderna klassiker som ”Fairytale Of New York” blandas till en unik och stämningsfull julkonsert.

I år har de gett ut samlings-boxen ”No Time Like the Past” vilken fått lysande recensioner. Bland annat skriver Music Republic Magazine “Something really honest, passionate and unpretentious about this superb band and these excellent songs.” Bandets inspelning av Celtic Christmas-konserterna har hyllats i internationell press och beskrivs av Rambles som ”A masterpiece of Christmas Music”.

– Det känns som en fin förmån att återigen få ge sig ut på en julturné där vi får bjuda på den här typen av jullåtar, säger bandets sångerska Jenny Schaub

West of Eden har samarbetat med den engelska folksångerskan Kate Rusby samt med medlemmar ur såväl The Chieftains, Mark Knopfler’s band som Alison Krauss & Union Station. Man har även spelat för utsålda hus på Göteborgs Konserthus tillsammans med musiker ur Göteborgs Symfoniker, gjort ett flertal livekonserter i riksradio samt turnerat bland annat i England, på Irland. I år har man även turnerat i Tyskland och Kina

I Göteborg och Malmö har de med sig den prisbelönta irländska folksångerskan Heidi Talbot som gästartist och i Örebro den 1 december framför bandet konserten tillsammans med kören Primula Veris. Platsen är S:t Nicolaikyrkan.