Föreställningen Jag är min egen fru flyttar till Porla Brunn – nära Charlotte von Mahlsdorfs hem

”Jag är min egen fru” hade premiär 16 september på Nya China och avrundar nu sin spelperiod där dess historia slutar. Torsdag 16 november 18.00 spelas en föreställning i Porla Brunn – bara några meter från det som var Charlotte von Mahlsdorfs hem och museum. Detta evenemang arrangeras i samarbete med Laxå Kommun och Porla Brunn Water Company AB.

”Jag är min egen fru” är en monolog i regi av Michael Cocke. I rollen som Charlotte von Mahlsdorf och ett 40-tal andra roller ser vi Anders Hambraeus.

Föreställningen är en tankeväckande resa genom Europas 1900-tal, från Nazityskland via DDR – och till slut till Porla Brunn, strax utanför Laxå i vårt eget län. Det här är berättelsen Charlotte von Mahlsdorfs spännande levnadsöde. Med humor, kärlek till gamla ting och en speciell blick på världen lyckades hon leva sitt liv som transperson och queerklubbägare, rakt genom två repressiva samhällssystem.

”Jag är min egen fru” har kommit att bli mycket omtyckt av såväl publik som recensenter. När föreställningens skapare, Doug Wright, besökte Örebro berömde han bland annat Michael Cockes förverkligande av pjäsen och framhöll Anders Hambraeus toppform.

Flera extraföreställningar har släppts och den allra sista föreställningen spelas 21 november på Nya China.

Föreställningen i Porla Brunn blir en anpassad version utan all den scenografi och ljusprojektioner som annars ingår i föreställningen. Däremot framförs pjäsens innehåll i sin helhet.

foto: Stefanie Andersson/ Länsteatern