Arméns musikkår intar konserthuset

På lördag spelar Arméns musikkår på Konserthuset. Bland musikerna finns hornisten Dennis Vasiliev som har sina rötter utanför Örebro.

– Jag har besökt Konserthuset sedan barnsben. Jag kommer från en musikalisk familj så att ägna sig åt musik har fallit sig naturligt, säger Dennis Vasiliev.

För tio år sedan flyttade Dennis från Laxå, där han är uppväxt, till Stockholm för att studera musik. Sedan i somras är han anställd vid Arméns musikkår. På lördag står han, tillsammans med 52 kollegor från Arméns musikkår (AMK), på konserthusets scen. Besökarna kan förvänta sig en konsert som kommer ta dem på en musikalisk resa som sträcker sig från Richard Wagner till temat från spelet Battlefield. Det bjuds också på utdrag ur Michael Kamens saxofonkonsert. Konserten avslutas med att publiken får möjlighet att önska sig sina favoritmarscher.

– Publiken brukar verkligen uppskatta det inslaget. Jag ser fram emot att bli satt på prov. Men jag känner mig inte så orolig att vi inte ska klara det, Arméns musikkår kan sina marscher, säger Dennis.

Örebro har genom åren levererat musikaliska upplevelser och talanger. Örebro har gett världen flera olika musikaliska upplevelser och talanger – bland annat Kammarorkestern, Live at Heart och Millencolin.

– Det är kul att staden visar på sådan bredd. Och det gör ju vi med, det ska bli jätteroligt att visa att vi kan spela mer än bara marscher, säger Dennis Vasiliev