Årets Mona Rixon-stipendium går till föreningen Vivillalla – samarbete med IKEA

Årets Mona Rixon-stipendium på 20 000 kronor tilldelas den ideella föreningen Vivillala. Med enkla medel och stor entusiasm har kvinnor från olika kulturer engagerat sig i flera meningsfulla projekt. Ett av de projekt som uppmärksammats på senare tid är det nyetablerade samarbetet med möbelvaruhuset IKEA.

– Språkutveckling, integration och samhällskunskap i praktiken präglar föreningens aktiviteter. Slutmålet är att projekten är att utvecklas till egen försörjning. Det känns väldigt roligt att dela ut stipendiet till just den här föreningen som verkar helt i Mona Rixons anda, säger Torgny Larsson (S), ordförande i Wasa s-förening.

– Stipendiet ska gå till verksamheter och personer som delar de värderingar Mona Rixon stod för under sin levnad.​ Föreningens arbete sker helt i Mona Rixons anda och det känns därför meningsfullt att vi kan stötta föreningen för att de ska kunna fortsätta att bedriva sin viktiga verksamhet verksamhet. Stipendiet delas formellt ut när Wasa s-förening firar 40 år på lördag, säger Ramona Bonin, medlem i Wasa S-förening.

Stipendiet delas ut den 18 november.

Om Mona Rixon

Mona Rixon var under sin verksamma tid engagerad i allt från Kommunfullmäktige till olika nämnder och styrelser. Började sin kommunalpolitiska bana 1979, då som Vänsterpartist. Sedan 1995 var Socialdemokraterna hennes parti. Jobbade många år som invandrarlärare. Mona värnade speciellt om kunskap som grund för inflytande och demokrati med fokbildning som en grundläggande verksamhet. Stipendiet delas ut av Wasa S-förnening.

,