Snart nypremiär för ”Betala älska slåss” av och med Hanna Lekander

Lördag 2 december har ”Betala älska slåss” av och med Hanna Lekander nypremiär på Nya China, Örebro. Pjäsen, som hade sin urpremiär på Teater Brunnsgatan Fyra våren 2016, regisseras av Voula Kereklidou.

“Det är kväll när vi möter Emma. Hon är trött, men med en deadline imorgon plus sonens födelsedag är vila inte att tänka på. Chefen vill ha en feministisk pjäs, men vad skall den handla om? Parallellt med manussidorna dyker minnen upp från hennes eget liv. Minnen av underordning, våld och kärlek. När morgonen gryr har hon ingen pjäs, men något annat har vuxit fram”, skriver Länsteatern i ett pressmeddelande.

Med mycket humor och kärlek gestaltar Hanna Lekander berättelsen om att födas till flicka i ett samhälle där normer och ideal är satta utifrån honom, inte henne. Det är berättelsen om maktlösheten, dråpligheten, lusten och raseriet det väcker. Men också om upproret. Och om vägen till att trots allt nå frihet.

montage: Liljedals