Sveriges Arkitekter, Creative Communities och Svensk Form bjuder in till samtal om staden

Sveriges Arkitekter, Creative Communities och Svensk Form bjuder alla intresserade till en after work för ett spännande samtal om den (o)hälsosamma staden. Platsen är Örebro Saluhall, torsdagen den 30 november klockan 17.30. Möt Gösta Alfvén, författare till boken Ohälsosam arkitektur och Peder Hallkvist, Örebro kommuns stadsarkitekt för ett samtal om hur vi främjar formar en arkitektur som för att bygga attraktiva, hälsosamma städer som främjar ett rikt socialt liv.

Gösta har under lång tid intresserat sig för hur stadens fysiska miljö påverkar oss och vår hälsa. Han vill i boken skildra hur modernismen förändrat våra städer och hur det påverkat människors hälsa och emotioner. Funktionalismen förebådade rivningar av stadskärnor och massproducerade miljonprogramsområden under löftet att vi skulle få välfungerande och hälsosamma städer. Löften som inte infriades menar Gösta.

Peder har i dag ett övergripande ansvar för att planera för det framtida Örebro. Hur planerar man en stad i dag och vilka erfarenheter finns för att göra en hälsosam arkitektur möjlig?
Vi bjuder också in er i publiken till att vara med i samtalet för att få med flera viktiga frågor och erfarenheter.

Moderator är Tomas Dahlberg, Creative Communities

, ,