Nu samlar Örebro åter in pengar till Musikhjälpen

Nu börjar en ny insamling till Musikhjälpen. I år är temat att samla in pengar för att motverka sexhandel med barn. Svenska kyrkan, City Örebro, NA och Musikscen Örebro står bakom initiativet till en ny insamling för att visa på Örebroarnas stora engagemang och goda vilja att hjälpa.

– Nu hoppas vi på örebroarnas givmildhet för att återigen sätta Örebro på kartan, säger Stina Storm City Örebro

Under namnet ”Örebro tillsammans för Musikhjälpen” har en insamling startats till Musikhjälpen som i år kommer att sändas från Umeå 11-17 december. Förra året slogs alla tiders rekord när Musikhjälpen besökte Örebro. Drygt 49 miljoner kronor samlades in för att ge barn rätt till skola i krigsområden. Alla initiativtagare var med och samlade in pengar som överlämnades i studion på Stortorget.

-Vår roll som mediehus är att jobba för ett bättre samhälle. Därför vill vi givetvis vara med och bidra till att Musikhjälpen får riktigt mycket pengar i år igen, säger Anders Nilsson, chefredaktör för NA, Nerikes Allehanda.

-Vi tycker Musikhjälpen är ett bra sätt för att förena alla hjälpande krafter i samhället. Därför vill vi göra en insamling i år igen, säger Anders Lennartsson, församlingsherde i Nikolai församling.

,