Göran Dahlén blir ny näringslivsdirektör i Örebro

Den 12 mars 2018 tillträder Göran Dahlén tjänsten som näringslivsdirektör i Örebro kommun. Göran kommer närmast från Arboga kommun där han haft en liknande tjänst.

– Vi säger varmt välkommen till Göran, det känns väldigt bra att få med honom och hans kompetens i vårt arbete med näringslivsfrågor, säger Anne Andersson, kommundirektör i Örebro kommun.

– Att företag trivs, växer och etablerar sig här är nyckeln till Örebros fortsatta utveckling. Jag är övertygad om att Göran är rätt person för att växla upp Örebro kommuns arbete med näringslivsfrågorna ytterligare. Jag är väldigt nöjd med den här rekryteringen, säger Kenneth Nilsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Det är fantastiskt roligt och inspirerande att ha blivit erbjuden den här tjänsten! Örebro har klivit fram som en riktigt attraktiv stad och kommun som har byggt en själ och ett hjärta. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta bidra till att utveckla platsen, ett riktigt gott näringslivsklimat och de bästa förutsättningar för företagande både i Örebro och inte minst i regionen (BRO), säger Göran Dahlén.

– Det är angeläget att kommunen fortsätter en god dialog med de 13 000 företag som redan finns här, samt att stärka arbetet för nya företag som vill etablera här, något som Göran framgångsrikt gjort i Arboga, säger Lennart Bondeson (KD), kommunalråd med ansvar för näringslivsfrågor.