Planerar för åtta snabbtågsavgångar Stockholm-Oslo – banarbete klart 2022

I höstas såg det ut som att snabbtågen mellan Stockholm och Oslo skulle tvingas ta en fyra år lång paus och ersättas med InterCitytåg. Men nu har SJ lyckats behålla tre tågpar med snabbtåg hela våren och över sommaren.

Från mitten av augusti startar det omfattande banarbetet på den norska sidan, och då tvingas SJ till neddragningar i trafiken. Men det blir fortfarande ett snabbtåg från Stockholm till Oslo även i höst medan en avgång ersätts med InterCitytåg.

När banarbetet är avslutat 2022 kommer SJ storsatsa på sträckan och planerar för åtta snabbtågsavgångar i vardera riktningen.

SJs satsning på snabbtåg på sträckan Stockholm – Oslo de senaste åren har varit en stor framgång vilket fördubblat tågresandet på sträckan.

foto: SJ/ Stefan Nilsson

,