En akustisk Magnus Carlsson spelar på Hjalmar Bergman-teatern i februari

Det här året har onekligen varit ett intensivt år för Magnus Carlson. Det började med release av nya soloalbumet “Den långa vägen hem”, i anslutning till det en totalt utsåld klubbturné runt om i Sverige och i somras en omfattande Sverigeturné. Under hösten har Magnus dessutom gjort ett antal akustiska spelningar där han framfört sina sololåtar och personliga favoriter, tillsammans med Gunnar Frick på piano och gitarr. Något som uppskattades oerhört och nu blivit en turné som går av stapeln i början av nästa år. Premiär i Eskilstuna den 2 februari, biljettsläpp den 14 december. Den 17 februari kommer de till Hjalmar Bergman-teatern. Men redan på lördag spelar Weeping Willows två julshower på Conventum.

–  Jag är oftast ute och spelar med stora band på scenen som Weeping Willows, en symfoniorkester eller det bandet jag turnérat med nyligen som soloartist. Därför känns det extra roligt att spela tillsammans med bara Gunnar eftersom det blir totalt avskalade versioner då, vilket är storslaget i sig. Vi spelar ‘låtar i mitt liv’ och så tillkommer det en story som förknippas med låtarna, så vill man se mig i ett litet format är det här ett ypperligt tillfälle. Uttrycket ‘less is more’ tar verkligen ut sin rätt här, hälsar Magnus Carlson.

foto: Johan Gustafsson