Örebro bra på att ordna lägenheter till flyktingar som fått asyl

Trots bostadsbristen har Örebro kommun i år lyckats ordna boende åt de nyanlända som fått asyl och blivit anvisade till Örebro. Tillsammans med stans fastighetsägare har kommunen lyckats ordna 197 lägenheter.

407 nyanlända, män, kvinnor och barn kom till Örebro under 2017. En del ensamstående och många familjer, alla med behovet att ha någonstans att bo. Kommunen har bland annat samarbetat med Örebros fastighetsägare, för att ordna bostäder till dem som fått asyl.

– Vi har haft ett väldigt bra samarbete med ÖBO, LFA och flera privata hyresvärdar. Det fanns helt enkelt inget alternativ än att lyckas med det här viktiga uppdraget, säger Viveca Tachezy som är enhetschef på Örebro kommun.

Tillsammans har Örebro kommun och fastighetsägarna ordnat närmare 200 lägenheter. Lägenheter i olika storlekar och på olika ställen, för människor och familjer med helt olika förutsättningar och bakgrund.

,