En miljon i potten på Food Tech – innovationstävling om framtidens mat

I samband med Food Tech arrangeras en innovationstävling. Prissumman är en miljon kronor. Till eventet kommer Gunhild Stordalen, grundare av EAT Forum och besökarna ges tillfälle att provsmaka framtidens mat och ta del av spännande nyheter på food techområdet.

“Den 14 mars 2018 möts vi på Örebro Konserthus under för att tillsammans genomföra det första Food Tech-eventet i Örebro. Vi gästas av Gunhild Stordalen, som välkänd och mycket populär föreläsare. Gunhild är kanske mest för att ha startat EAT Forum som handlar om att se till att den växande globala befolkningen kan äta hälsosam och näringsriktig mat ur ett hållbarhetsperspektiv”, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Förutom Gunhild Stordalen finns bland annat följande personer på plats:
Carolina Sachs, Axfoundation, Lars Appelqvist, Livsmedelsföretagen och Cathrine Dehli, Nordic Choice Hotels.

– Det känns fantastisk roligt att Gunhild och alla andra otroligt kunniga och intressanta personer har tackat ja till att komma till Örebro. Det är också ett kvitto på hur aktuellt Food Tech är”, säger Annika Grälls, ansvarig för Food Tech 2018, från Alfred Nobel Science Park.

Förutom föredrag och paneldiskussion kommer sju Food Tech-företag att få tävla om bästa affärsinnovation. Bedömningen att utse två finalister kommer att göras av en namnkunnig jury. Vinnaren, som utses av publiken på plats, erhåller en plats i Dagens Industris startup-tour. Där är vinnaren bland annat är med och tävlar om hela en miljon kronor i marknadsföringsbidrag.

På eventet kommer man inte bara prata om mat, innovationer och hållbarhet utan också äta framtidens mat vid samtliga måltider.

foto: Nordic Chioce Hotel

,