Herdarna gick “kyrkmarathon” – samlade in 52 000 till Musikhjälpen

I lördags gick församlingsherdarna Johan Svedberg och Anders Lennartsson ett “kyrkmarathon” mellan S:t Nicolai och Olaus Petri kyrkor, för att samla in pengar till arbetet mot barnsexhandeln. Resultatet: 52 200 kronor.

“Barn är inte till salu” var temat för årets upplaga av Musikhjälpen. Fyra barn i minuten säljs i sexhandeln världen över, som är en växande kriminell miljardindustri. Detta är något som bl.a. Svenska kyrkans internationella arbete engagerar sig i, bland annat bland gatubarnen på Filippinerna. Bara i Manilla uppskattas det finnas över 200 000 gatubarn som tvingas tigga, stjäla och sälja sex för att överleva.

Det var med den utgångspunkten Anders Lennartsson i S:t Nicolai kyrka och Johan Svedberg i Olaus Petri kyrka bestämde sig. Lördagen den 16 december gick de fram och tillbaka mellan de två kyrkorna hela 42 gånger.

– Barn är inte till salu, men just den här dagen finns det två präster som är det, sa Anders Lennartsson inför vandringen. “Vi går för tusen” kallar vi vår vandring. Varje gång vi går sträckan mellan de två kyrkorna, kostar det 1000 kr. Målet är att ha gått ett marathon och fått in 42 000 kr till arbetet mot barnsexhandeln innan dagen är slut.

foto: Svenska Kyrkan Örebro