Premiär i höst för ny revy – ”Nya hyss med Hjalmar & Gänget”

Efter 83 föreställningar har nu revyn ”Varning för Hjalmar” i Brevens bruk avslutats. Föreställningen hade premiär i oktober förra året. Redan nu är det bestämt att det blir revy även 2018. Den 28 september är det premiär för ”Nya hyss med Hjalmar & Gänget”.

– När vi flyttade in i Folkets hus här i Breven var det givetvis ett vågspel, säger Peter Flack. Vi visste ju inte om publiken skulle hitta hit. Orten är ju trots allt inte central med krokiga och smala vägar. Men vi byggde om och förvandlade Folkets hus till en intim och bekväm teater, Bruksteatern. Och publiken kom, nästan 25 000 personer. Så vi kunde förlänga och spela även hösten 2017, fortsätter Peter.

Många åker givetvis bil hit, men ungefär 300 bussar från olika researrangörer har kommit med ungefär 14 000 personer. Dessutom har Stockholms Kulturförening Ånga och Järnväg, SKÅJ, kommit fem gånger med tåg från Stockholm. Varje tåg har haft 100 personer som åkt i bekväma äldre 1:a klassvagnar. Den som inte hann med ett besök i Bruksteatern kan se revyn i TV på nyårsafton. SVT har spelat in och sänder klockan 21.00.