Erika Pettersson Badr skrapade fram en halv miljon i direktsändning

På tisdagsmorgonen var det dags för Erika Pettersson Badr från Örebro att skrapa Triss i Nyhetsmorgon. Erika tog med sig sin man och sina två döttrar till Stockholm. Erika trodde hon skulle vinna 100 000 kronor, hennes man gissade på 500 000 kronor. Erika fick fel och vann en halv miljon kronor till jubel i Nyhetsmorgons studio.

Erikas Trissresa började för ett par månader sedan.

– Jag köper nästan aldrig Triss, så detta var bara tur, berättade Erika i TV-sändningen.

Turen var på Erikas sida som då skrapade fram tre TV-apparater.

– Jag blev jätteöverraskad, jag skrek på min man som var tvungen att kolla om jag verkligen såg rätt. Så jag inte såg dubbelt.

Erika såg inte dubbelt och två månader senare var det dags att ta sig till Stockholm för Trisskrap. Några minuter innan TV-sändningen var nervositeten påtaglig för Erika.

– Nervositeten kommer i slängar. Man glömmer bort den, sen kommer den tillbaka. Men snart är det över, sa Erika.

Väl i TV-sändningen var nervositeten borta och Erika valde Triss ur lådan på känsla. På den sista rutan skrapade Erika fram den tredje valören på 500 000 kronor.

– Tack, tack! sa Erika och pustade ut när en halv miljon kronor var ett faktum.

Erika som var inställd på att vinna 100 000 kronor femdubblade sin vinst.

– Jag vet inte riktigt än. Jag har två döttrar som nog vill vara med på ett hörn, sa Erika med ett leende i TV-sändningen.

Svenska Spels vinnarkommunikatör Victor Kalda var med på plats i Nyhetsmorgon.

– Ingen dålig julbonus med en halv miljon kronor. Fantastiskt att få vara med och se glädjen hos familjen Badr. Roligt var också att Erikas man var iskall, han gissade innan TV-sändningen att Erika skulle skrapa fram just en halv miljon kronor. Extremt bra gissat, säger Victor Kalda.

foto: Svenska Spel