HSB köper tomt på Öster – planerar för nya bostadsrätter

HSB köper mark på Öster i Örebro. Förvärvet gäller del av Gasklockan 2. Avsikten är att bygga bostadsrätter.

Fastigheten Gasklockan 2 som HSB förvärvar är belägen i närheten av den populära stadsdelen Öster i Örebro och omfattar cirka 18 000 kvadratmeter bostäder. Ägaren BJC Group har drivit fram detaljplan, vilken vann laga kraft i april 2017. Avsikten med förvärvet är att så snart marknadsmässiga förutsättningar finns producera bostäder i bostadsrättsform.

– Från HSB Mälardalens sida är vi mycket glada över att affären nu är i hamn, säger Peter Sjerling, vd, HSB Mälardalen.

– Det är mycket positivt att HSB i och med detta förvärv fyller på markportföljen i Örebro och fortsätter bidra med fler bostäder till HSBs medlemmar och bosparare genom gott samarbete, säger Henrik Zäther, vd, HSB Projektpartner, HSBs nationella nyproduktionsbolag.

– Vi är också mycket nöjda med affären och ser HSB som en seriös och långsiktig partner både när det gäller markaffärer och förvaltningstjänster. Med affären i Örebro kommer vi gemensamt kunna färdigställa kvarteret i snabbare takt, säger Patrick Hjalmarsson, delägare BJC Group AB.

foto:HSB

,