Fördubbling av unga som går på teatern – “lyckats med den ambitionen och målsättningen”

Under flera år har teatern målmedvetet arbetat med målet att alla barn i regionen ska få ta del av professionell scenkonst varje termin. Både genom att arbeta med strukturer; att möta barnkulturansvariga i länet och diskuterat vikten av att ge barn och unga professionell teater i skolan, på skoltid. Men också genom konstnärliga val, som att spela Tummelisa på stora scenen och samtidigt spela både Klassfesten och Illusionistens assistent på turné, i klassrum och där elever finns.

-Vi har en vuxenpublik som är oss trogna, men vi behöver och vill nå den yngre generationen med teater. De här siffrorna visar att vi har lyckats med den ambitionen och målsättningen, fortsätter Petra Weckström.

Till våren kommer Örebro Länsteaters repertoar för vuxna att lyfta och gestalta personer och företeelser som bidragit till att utveckla samhället och demokratin till där vi befinner oss idag, i Sverige och i Örebro län, inför valet hösten 2018. Det är en satsning där teatern vill ge sin publik berättelser om människors förmåga till förändring, hur vi människor alltid lyckats tänka om i helt nya banor och organisera vårt samhälle på nya sätt. Först ut är musikalen ”Bläck eller Blod” som är en samproduktion med Riksteatern. Premiär i Örebro den 27 januari.

foto: Stefanie Andersson/ Länsteatern

,