Nu måste du boka tid för att få ett nytt pass

Från och med den 15 januari är det tidsbokning för ansökan av pass och nationellt Id-kort vid Rättscentrum i Örebro. Med start den 2 januari kan man boka tid via polisen.se. I region Bergslagen kommer även tidsbokning att gälla vid passexpeditionerna i Karlstad och Borlänge.

“Du bokar tid via webbplatsen polisen.se, via 11414 eller via besök på passexpeditionen. Där väljer du ort, datum och tid, hur många som ska ansöka samt anger mobilnummer eller epostadress. Tidsbokningssystem har införts på många passexpeditioner runt om i landet och erfarenheterna är positiva”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

– Väntetiderna minskar för besökarna och arbetsmiljön för personalen blir bättre, menar Savis Bodin, införandeansvarig för tidsbokningen i region Bergslagen, uppmanar alla som ska boka tid att göra det i så god tid som möjligt.

I Örebro län kan du ansöka om pass även i Hallsberg, Karlskoga och Lindesberg. På dessa passexpeditioner är det ingen tidsbokning.

Om du besöker Rättscentrum i Örebro i andra ärenden, till exempel anmälan, hittegods eller utlämning av pass eller Id-kort gäller fortfarande drop-in med nummerlapp.