Här är TUIs nya destination från Örebro Airport – första planet lyfter den 14 juni

Just nu råder det högtryck på bokningar av vinterresor från Örebro och allt fler väljer att åka till solen. Samtidigt storsatsar nu researrangören TUI på sommarresor med nytt direktflyg från Örebro Airport till Antalya. Med start i 14 juni kan charterresenärer flyga direkt från Örebro varje torsdag fram till slutet på oktober.

– Nu satsar researrangören TUI ytterligare på Örebro Airport genom att lansera en direktlinje till Antalya i Turkiet. Turkiet är ett mycket uppskattat resmål. Vi på TUI glada att kunna presentera ytterligare ett nytt direktflyg som en del i vår satsning på Örebro Airport, säger Patrick Törn, försäljningschef på TUI Sverige.

– Det är glädjande att vi gemensamt med TUI utökar charterutbudet för resenärer i Mellansverige. Satsningen stimulerar regionens tillväxt och ligger även i linje med flygplatsens ambition att växa, säger Mikael Smedberg, vd för Örebro Airport.

Samtidigt råder just nu högtryck på bokningar av vinterresor. Antalet resenärer från Örebro till Las Palmas har ökat med 25 procent jämfört med samma period förra året. Samtidigt lanserade man en ny linje till Kap Verde tidigare i år. Något som hittills varit mycket uppskattat av resenärerna

-Kanarieöarna är solsäkert, såväl under sommaren som vintern. Kombinationen av klimatet och det stora utbudet av hotell för alla smaker gör det till ett av svenskarnas favoritresmål. Nytt för i år är även Kap Verde. Vi tycker att det är fantastiskt att så många väljer att åka till solen i vinter, säger Patrick Törn, försäljningschef på TUI Sverige.

,