Han blir ansvarig för social välfärd i Örebro

Nu är det klart att Patrik Jonsson blir ny programdirektör för social välfärd Örebro kommun. Som programdirektör blir Patrik Jonsson den tjänsteman som har det övergripande ansvaret för frågor inom omsorg och socialtjänst.

– Jag är väldigt glad över att ha rekryterat Patrik Jonsson, som jag är säker på kommer att tillföra både kompetens och nya perspektiv, säger Anne Andersson, kommundirektör i Örebro kommun. Han tar med sig kunskap och erfarenheter som är värdefulla när vi fortsätter utveckla våra verksamheter. Det känns riktigt roligt att få välkomna Patrik till Örebro kommun i vår och jag är övertygad om att Patrik kommer att leda arbetet inom social välfärd på ett både inspirerande och effektivt sätt.

Patrik Jonsson är sedan tre år förvaltningschef på Socialförvaltningen i Karlskoga kommun. Före det arbetade han på samma förvaltning men i andra roller. Patrik kommer ursprungligen från Östersund, men är örebroare sedan 2006. Han tillträder tjänsten som programdirektör i Örebro kommun den 1 april 2018.

– Jag ser fram emot att Patrik Jonsson börjar hos oss i Örebro kommun, säger Per-Åke Sörman, kommunalråd och ordförande i programnämnd Social välfärd. I mitt uppdrag har jag har ett nära samarbete med programdirektören, det är en roll som är oerhört viktig i vårt uppdrag att ge stöd och omsorg till örebroarna. Vi har också viktiga uppdrag framför oss, till exempel fortsatt valfrihet inom välfärdsområdet, och att utveckla våra verksamheter genom digitalisering så att vi möter de behov som finns nu och i framtiden.

– Det ska bli väldigt roligt och spännande att börja arbeta i Örebro kommun, samtidigt som jag har stor respekt för uppgiften, säger Patrik Jonsson. Örebro är en välmående och växande kommun med stora resurser, samtidigt som det finns utmaningar i uppdraget att ge kommuninvånarna den service och de insatser som de behöver och har rätt till.

foto: Tord Saxin

,