Clarion på Kungsgatan samlade in flest julklappar till utsatta barn

Aldrig tidigare har Nordic Choice Hotels samlat in fler julklappar genom Ensam julgrans-kampanjen. Jämfört med 2016 så var ökningen på över 22 procent. Tillsammans med årets insamlade 63 880 julklappar så har Nordic Choice Hotels sedan starten 2012 samlat in 303 880 julklappar till utsatta barn.

Genom den årliga kampanjen “Ensam julgran söker julklappar” så samlar alla Nordic Choice Hotels 190 hotell in julklappar som sedan genom lokala organisationer och samarbetspartners skänks till utsatta barn i närområdet. För varje insamlad julklapp så ger dessutom Nordic Choice Hotels tio kronor till UNICEF. På hotellen säljs också särskilda gåvobevis där behållningen oavkortat går till UNICEF.

2017 satte hotellen nytt insamlingsrekord där man tillsammans samlade in 63 880 julklappar. Det är en ökning på över 22 procent från det tidigare toppåret 2016.

– Vi är otroligt glada för att se det otroliga engagemanget hos både gäster, lokalbefolkning och anställda. För varje år blir detta allt mer populärt och det sprider sig genom våra gäster. Generositeten och omtanken som visas är imponerande och vi är otroligt glada för att få vara med och sprida julglädje till de som behöver det som mest, säger Torgeir Silseth, koncernchef för Nordic Choice Hotels.

Örebro och Borlänge i topp

Nordic Choice Hotels samtliga 190 hotell i Norden och Baltikum deltar i julklappsinsamlingen. Hotellen väljer själva vilka samarbetspartners de ska ha.

Flest insamlade julklappar i Sverige stod Clarion Hotel Örebro för där antalet blev 3751. God tvåa i insamlingstoppen blev Quality Hotel Galaxen i Borlänge där antalet klappar blev 2347.

Utöver insamlingen av julklappar så kan också gäster köpa gåvobevis på hotellen. Också där märks det en otrolig ökning från 2016. Med 3062 sålda gåvobevis så har antalet i det närmaste fördubblats och inbringat 153 100 kronor till UNICEF. Därutöver så skänker också Nordic Choice Hotels 10 kronor per insamlad julklapp vilket i år resulterade i 638 800 kronor.

Insamling av julklappar har under många år pågått på enskilda hotell inom Nordic Choice Hotels men sedan 2012 så är samtliga hotell i koncernen engagerade i kampanjen. Sedan starten 2012 så har nu 303 880 julklappar samlats in till barn.

,