Stort intresse för minisemester från Örebro Airport till Köpenhamn

Örebro Airport har under hösten märkt stor efterfrågan på weekendflyg till Köpenhamn och öppnar nu upp bokningen för januari och februari 2018. En trend som även blir tydlig i Resias årliga resebarometer, där svenskarna allt mer vill göra fler resor under året men kortare, så kallade “minibreaks”. Behovet av skräddarsydda resor med reguljärflyg och hotell ökar därför hela tiden.

”Man i många fall hitta betydligt fler fördelaktiga erbjudanden under vardagarna än under helgen då de flesta reser. Något som märks tydligt i våra butiker, online och över telefon är att efterfrågan på minibreaks ökat. Svenskarna vill hellre göra fler resor än en på ett år, och därför kortar man ner de resor man gör så att pengarna räcker till fler. Den här trenden syntes redan under 2017 men inför 2018 ökar efterfrågan ytterligare. Och det är inte bara på våren eller hösten svenskarna vill åka på de här kortare resorna, även sommarens resor blir fler och kortare”, skriver Resia i sin trendrapport gällande resvanor.

,