Fotoutställning om pappor visas i Wadköping

Fotoutställningen “Swedish Dads” av Johan Bävman visas i Wadköpingsrummet lördagen den 13 januari till och med söndagen den 18 mars. Vernissage är lördagen den 13 januari klockan 13.00–16.00, Johan Bävman kommer då att vara på plats.

Fotografens dokumentära och nära porträtt visar vardagslivet för föräldralediga pappor och har fått stor uppmärksamhet såväl i Sverige som internationellt. Bilderna har även prisats i flera tävlingar, bland annat vann Johan TT:s Stora fotopris 2015.

”Med det här projektet vill jag ta reda på varför dessa män har valt att stanna hemma så mycket längre än de flesta svenska pappor. Vad har det gjort för dem, hur har deras relationer med sin partner och deras barn förändrats och vilka förväntningar har de haft innan de varit föräldralediga” säger Johan Bävman.

foto: Johan Bävman