Ny manifestation för #metoo – fackeltåg från Slottsparken den 14 januari

Nu är det dags att samlas igen för en ny manifestation under rubriken Metoo. Söndagen den 14 januari genomförs en fackeldemonstration från Slottsparken till Stortorget. Start 15.00.

 

”Manifestationen vänder sig till alla som har fått nog av strukturella trakasserier och övergrepp. Vi tänker inte acceptera att endast elva procent av alla våldtäkter uppklaras. Vi kräver en förändring nu!  Bättre polisresurser, bättre stöd för utsatta och en förändrad sexualbrottslagstiftning. Talare är bland andra Maria Larsson, Örebro läns landshövding samt Agneta Blom, kommunfullmäktiges ordförande”, skriver arrangören.  

 

I oktober genomfördes en manifestation på Våghustorget för #metoo:

Manifestation mot mäns kränkningar av kvinnor – talare vittnade om övergrepp

,