Consid har nyanställt 19 under fjolåret

Konsultföretaget Consid, utsedda till Sveriges bästa arbetsgivare inom IT och digital transformation av Universum, meddelar idag att de stängde året med en tillväxt på drygt 200 nyrekryteringar. I Örebro har företaget anställt 19 personer under 2017.

– Aldrig någonsin har vi haft en sådan efterfrågan från konsulter och aldrig någonsin har personalen varit så viktig, säger företagets vd, Peter Hellgren. I samma veva meddelar även företaget att de ökat omsättningen med 34 procent jämfört med föregående år.

Consid var vid årsskiftet 550 anställda fördelade över 14 orter, en ökning med 60 % sedan förra nyårets 350. I en tid med starkt orderläge i IT-branschen och en rådande kompetensbrist har personalomsättningen i branschen aldrig varit så hög, hela 15 procent. Det är också därför Consids låga siffra om sex procent är iögonfallande. Peter Hellgren, vd på Consid delar sin syn på saken:

– Spontanansökningar och låg personalomsättning håller en stadig korrelation. Aldrig någonsin har vi haft en sådan efterfrågan från konsulter och aldrig någonsin har personalen varit så viktig som nu. Vi har alltid sett det som vår väsentligaste uppgift att skapa en arbetsplats våra medarbetare är stolta över och mår väl i, därför är vi också tacksamma över att våra medarbetare visat sig vara våra bästa ambassadörer som sprider kulturen utåt och möjliggör succé-år som detta.