Boule är del i friskvårdsbidraget – “ett oslagbart sätt att umgås”

Friskvårdsbidraget är ett årligt bidrag som arbetsgivare kan ge till sina anställda utan att beskattas. Bland aktiviteterna som Skatteverket godkänner för friskvårdsbidraget finns allt från gym och massage till ett parti boule.

Ett nytt år innebär att många anställda har ett nytt friskvårdsbidrag att hämta ut från sina arbetsgivare. Listan som Skatteverket ställt upp för godkända aktiviteter inom friskvårdsbidraget består av främst traditionella sporter och behandlingar men även boule.

– Det är ju skönt att Skatteverket plockar in boulen i friskvården, säger Björn Ivarsson, f.d. elitspelare och anställd på Boulebar. Boule är ju både en grym tävlingssport och ett oslagbart sätt att umgås. Alla får och kan vara med, eftersom varken ålder eller fysisk styrka spelar någon roll. Bra gjort Skatteverket!

På Boulebar i städerna Stockholm, Göteborg, Malmö och Örebro spelas boule sju dagar i veckan från eftermiddag fram till sen kväll. Bland guiderna som hjälper till att lära ut spelet återfinns flera av landets främsta boulespelare.

foto: Joakim Hovrevik/ Boulebar