Nu visas den Dolda konsten – vernissage i dag på konsthallen

Örebro kommun har en omfattande konstsamling. För det mesta är den konsten ”dold” för allmänheten, då den hänger på kontor och andra kommunala inrättningar. Men nu visas delar av den skatten på Örebro konsthall. På lördagen var det vernissage för utställningen.

Örebrokuriren har tidigare rapporterat om detta, ”för tre år sedan gjorde Örebro konsthall en utställning i vilken vi lyfte fram konst ur Örebro kommuns stora konstsamling. Då visade vi ett urval verk från de senaste hundra årens inköp. I Dolda konsten II lägger vi fokus på verk inköpta de senaste tio åren. Till skillnad från den offentliga konsten ute på torg och i parker, är löskonsten deponerad ute i kommunens verksamheter och därmed ”dold” för allmänheten i stort. Den finns bland annat på äldreboenden, kontor, i skolor och konferensrum”, skriver konsthallen.

Se bilder från vernissagen.