Anders Åhrlin toppar M-listan i Örebro

Under måndagskvällen fastslog Örebromoderaterna sin kommunlista inför valet i september. De tre toppnamnen är Anders Åhrlin, kommunalråd och gruppledare för Moderaterna i Örebro kommun. Maria Haglund, vice gruppledare och kommunalråd. Cecilia Askerskär Philipson, idag ledamot i Kommunstyrelsen.

-Jag är tacksam över att få förnyat förtroendet att leda Moderaterna i Örebro mot en valseger i september, säger Anders Åhrlin (M). Nu söker jag örebroarnas förtroende för att kunna styra Örebro under nästa mandatperiod. Det är dags för ett ansvarsfullt styre i Örebro.

På andra plats kom Maria Haglund, även hon oppositionsråd för Moderaterna i Örebro kommun.

– Det är jättekul och jag ser med spänning fram emot valet, säger Maria Haglund (M). Vi har bra energi i partiet här i Örebro och den ska vi använda för att vinna val!

Nomineringskommittén har tagit fram en lista på 39 namn inför kommande val.

– Vi är glada över att kunna presentera en stark lista för Moderaterna i Örebro kommun, säger Nomineringskommitténs ordförande Katarina Tolgfors (M). Vi har fått en bra blandning av erfarna politiker, bra ledarskap och nya kandidater som tillför ny kompetens och erfarenhet. Det är ett bra lag som kan gå starka in i valrörelsen och möta väljarna i Örebro kommun.