Kan kolla Riksbyggens lägenheter i 3D – avtal med wec360

Nu kommer Riksbyggens hyresgäster och bostadsköpare att få ett bättre och tryggare beslutsunderlag, när de ska välja lägenhet i företagets bestånd. Bland annat ska en tredimensionell digital ”lägenhetsväljare” användas i alla bostadsprojekt. Det är innebörden av ett omfattande exklusivitetsavtal som Riksbyggen nu har tecknat med 3D-byrån wec360°.

Att skaffa ny bostad är ett av livets största beslut. För nyproducerade lägenheter är det dessutom ett beslut som behöver tas långt innan man får sin nyckel i handen. För att hjälpa bostadsköparna och hyresgästerna att bättre förstå det framtida boendet och därmed kunna ta ett tryggt beslut, har Riksbyggen nu tecknat avtal med 3D-byrån wec360°.

Avtalet omfattar tillgång till flera av wec360°:s olika 3D-visualiseringslösningar, med bland annat både VR- och AR-teknik. ”Lägenhetsväljaren” är den mest omfattande lösningen som ingår i avtalet. Den hjälper hyresgästen eller bostadsköparen att förstå såväl hur bostaden som hela kvarteret ter sig, även om huset ännu inte är byggt. Riksbyggens kunder kan då se exakt hur den tilltänkta lägenheten förhåller sig till huset, hur solen faller på balkongen under olika tider på dygnet och mycket mer. Lägenhetsväljaren kommer att användas inom alla Riksbyggens projekt.

– Vi vill att våra kunder skall känna att de har allt det beslutsunderlag de behöver för att känna sig trygga när de tar beslut om sin framtida bostad. Med wec360°:s hjälp kan vi erbjuda kraftfulla och lättanvända verktyg som gör det enkelt för kunderna att få en riktigt bra överblick och förståelse av sitt blivande boende, säger Tobias Dysenius, försäljningschef på Riksbyggen Bostad.

– Vi utvecklas tillsammans med våra kunder och den bransch de verkar i. Ett sådant här samarbete gör att vi får möjligheten att arbeta nära Riksbyggen. Det är ovärderligt för vår teknikutveckling, där vi behöver förstå både byggbranschens och bo- stadsköparnas utmaningar och behov, säger wec360°:s grundare och styrelseordförande Mattias von Corswant.

foto:wec360