Rappare föreläser på Tullängsgymnasiet – projekt för att öka läslusten

Den 26, 30 och 31 januari föreläser rapparen Fredrik ”Osten af” Engström för elever på Tullängsgymnasiet. Föreläsningen ingår i ett läsprojekt som drivs av Tullängsgymnasiet och Studieförbundet Vuxenskolan (SV) Örebro län. Genom projektet vill man öka ungdomars intresse för att läsa.

Som artist har Fredrik, Osten af, Engström alltid gått sin egen väg. Istället för att försöka efterlikna den ofta hårda ”gangstastilen” som kännetecknar många kända rappare hittar han sin inspiration i vardagen och i böcker.

När Fredrik flyttade från Örebro släppte han hyllningslåten Farväl Örebro med en video på teckenspråk. Han har även släppt singeln The Avengers, som han gjort tillsammans med Masta Ace, Bam (Jungle Brothers), Kashal-Tee, Prop Dylan & Coco Rouzier. Beatet är producerat av Freddie Cruger (Red Astaire). Idag ägnar Fredrik sig åt musik, jobbar som fritidsledare och föreläser för ungdomar.

foto: Daniel Lindqvist/ Studieförbundet Vuxenskolan