Regionen samlar stöd och rådgivning för entreprenörer på en webbsida

Regional utveckling inom Region Örebro län driver den regionala webbsidan verksamt.se/orebrolan. En satsning där regionen tillsammans med andra aktörer i länet samlat organisationer som erbjuder kostnadsfri rådgivning och finansiering för den som vill starta eller redan driver företag.

– Vi vill att fler entreprenörer upptäcker fördelarna med länssidan. Nu finns alla stöd- och rådgivningsfunktioner för entreprenörer samlade på en webbsida. En matchningsfunktion gör det enkelt för entreprenörer att hitta skräddarsydd och kvalificerad rådgivning, säger Johan Södergren utvecklingsledare näringsliv Region Örebro län.

– Det ska vara enkelt att starta eller utveckla företag i Örebro län, fortsätter Johan Södergren. Med vår regionala verksamt-sida går det att hitta kvalificerad rådgivning för allt från hur en idé kan kommersialiseras, till exportstöd samt finansieringslösningar.

Genom matchningsverktyget kommer entreprenören direkt i kontakt med rätt person som kan hjälpa hen framåt. I kalendern finns en överblick över relevanta aktiviteter som genomförs i länet. Här finns tips på utbildningar, nätverksträffar och andra intressanta mötesplatser.