Martha Wicklund och Murad Artin toppar Vänsterpartiets lista

Tidigare i dag antog Vänsterpartiet i Örebro sin lista till valet till Kommunfullmäktige 2018. Valberedningens förslag antogs med full enighet av medlemmarna. Högst upp på listan står Martha Wicklund följt av Murad Artin. Martha är idag partiets socialpolitiska talesperson och Murad är gruppledare och kommunalråd och båda sitter idag i Kommunfullmäktige.

– Jag känner mig otroligt glad att medlemmarna har gett mig det här förtroendet. Vi har väldigt många bra kamrater att välja på inom partiet och jag tycker att valberedningen har fått till ett fantastiskt bra lag nu inför valet. Det är en otrolig bredd av kompetenser och olika politiska intressen i toppen. Jag är riktigt peppad på att dra igång valrörelsen nu, säger Martha Wicklund

-Det är väldigt hedrande att få det här erkännandet av partiets medlemmar. Jag tolkar förtroendet som att föreningen tycker att vi gjort ett bra jobb under den här mandatperioden. Det finns väldigt många kompetenta representanter i Vänsterpartiet och jag tycker att vår förening mår bättre än någonsin. Vi växer som parti och det tyder på att örebroare vill se mer av en jämlik, rättvis och solidarisk politik, säger Murad Artin.