Nima Poushin föreslås bli kommunens chef för utbildning och arbete

Nima Poushin föreslås bli förvaltningschef för Förvaltningen för utbildning, försörjning och arbete i Örebro kommun. Kommunstyrelsen fattar beslut den 13 februari.

Nima kommer närmast från en anställning som kommunchef, tillika förvaltningschef för kommunstyrelseförvaltningen, i Skinnskattebergs kommun. Han har tidigare erfarenhet av arbete på bl.a. Länsstyrelsen, Migrationsverket och Regeringskansliet.

– Med sin erfarenhet och kompetens har Nima goda förutsättningar att stärka samverkan såväl inom förvaltningen som med andra förvaltningar och myndigheter. Han tar med sig kunskap och erfarenheter som är värdefulla för den fortsatta utvecklingen av förvaltningens verksamheter. Det känns riktigt roligt att välkomna Nima till Örebro kommun och jag är övertygad om att han kommer att leda förvaltningens arbete på ett inspirerande och effektivt sätt, säger Anne Andersson, kommundirektör.

– Det är hedrande att få förtroendet att leda Förvaltningen för utbildning, försörjning och arbete. Jag ser fram emot lagarbetet som ska bidra till kommunens och förvaltningens fortsatta utveckling, säger Nima Poushin.

– Gymnasieskolan i Örebro kommun har många spännande utmaningar. Alla elever ska rustas för att komma ut på arbetsmarknaden, med goda förutsättningar. Samtidigt har vi ett fortsatt underskott att hantera på ett klokt sätt. Nima har med sig mycket kunskaper och erfarenheter som kommer att vara värdefulla och jag ser fram emot att ta mig an arbetet tillsammans med Nima, säger Elisabeth Malmqvist (C), ordförande i Gymnasienämnden.

– Just nu genomför vi en modernisering av kommunens arbetsmarknadsinsatser och utvecklar vuxenutbildningen i samband med flytten till nya Campus Risbergska. Jag tror att Nima kommer tillföra den kunskap och energi som krävs för att kunna vidareutveckla och fortsätta vårt framgångsrika arbete med att fler örebroare ska ha ett arbete att gå till, säger Elmar Jehle (S), vice ordförande i Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Nima tillträder tjänsten den 1 juni.

foto: Malin Friback