MP bjuder in till samtal om #metoo – på Alla hjärtans dag

Den 14 februari, på Alla hjärtans dag bjuder Miljöpartiet i Örebro in till en samtalskväll på temat #metoo och hur man kan ta arbetet vidare.

Höstens #metoo-upprop har öppnat för samtal om sexuella trakasserier på ett helt nytt sätt och har visat med all tydlighet hur utbrett mäns förtryck mot kvinnor är. Vi vill bjuda in till ett samtal där vi pratar om hur vi tar #metoovidare. Vi måste prata om hur får vi till en förändring i pojkar och mäns attityder och beteenden och hur vi bryter normer och kulturella mönster, säger Sara Richert (MP)

För att diskutera hur vi tar #metoo vidare från en hashtag till verklig förändring har en rad paneldeltagare från politik, universitet och civilsamhälle bjudits in tillsammans med författaren och debattören Maria Sveland.

Samtalskvällen äger rum den 14 februari på Örebro universitet. Moderatorer för kvällen är Gabriella Altunkaynak och Fredrik Welander.

Deltagare
Maria Sveland, Sara Richert (MP), Emilia Hedberg (Örebro Tjejjour), Thomas Wetterberg
(Män för jämställdhet), Vinita Qvist (Kvinnojuristen), Tobias Axelsson (ORU/Länsstyrelsen), Hanna Knutsson (RFSU). Fler kan tillkomma