Nu går det flygbuss till och från Örebro Airport

Från och med 1 februari startade en flygbusslinje mellan Örebro Airport och centrala Örebro. Busslinjen kommer att trafikera varje ankomst och avgång för Köpenhamnsflyget och har flera hållplatser i Örebro stad. I ett första skede finns det åtta platser på bussen.

– Vi har jobbat länge med denna fråga. Det är roligt att vi nu har hittat en partner som tar sig an uppgiften. Det är viktigt att våra resenärer kan välja ett miljövänligt alternativ att transportera sig till och från flygplatsen, det här är ett första steg, och nu hoppas vi att våra resenärer nyttjar linjen. Vår målsättning är att det skall finnas fler kollektiva anslutningar som matchar både flighter eller arbetstider för de som jobbar på området. På flygplatsområdet arbetar idag över 450 personer, säger Mikael Smedberg, vd Örebro Airport.

– Vi från limo.nu ser fram emot uppgiften att låta resenärer som ska till och från Örebro Airport möjligheten att åka tillsammans. Denna satsning ligger i linje med vår övriga verksamhet, där kunder ska kunna dela på en taxi för ett förmånligare pris. Vi är jätteglada över att få denna möjlighet och planer finns att utöka denna sort verksamhet till flygets övriga avgångar och ankomster t.ex. charteravgångar, säger Tobias Koivukorpi.

Flygbussens hållplatser i Örebro: Örebro Universitet Våghustorget Järntorget Örebro Centralstation Örebro Södra Örebro Airport.

,