Utställning om mineraler visas på Vågen

Öga för geologi heter utställningen som Örebroforskaren Lotta Sartz visar på gallerian Vågen. Den lär oss mer om mineraler och metaller och vad de används till.

– Jag vill sprida kunskap om gruvor och miljö. Det är så viktigt att vi använder våra naturresurser på bästa sätt och att vi återvinner metaller, säger Lotta Sartz, forskare och lärare vid Örebro universitet som också arbetar på företaget Bergskraft Bergslagen AB.

På utställningen Öga för geologi kan barn och ungdomar spela ”metall-memory” och samla tillräckligt med metaller för att tillverka en mobiltelefon. På plats finns studenter från Örebro universitet för att svara på frågor.

– Jag har jobbat länge för att få hit utställningen. Jag åkte upp till Luleå och tittade på den när den öppnade på Teknikens hus och tyckte den var så bra.

Målet är att öka intresset för naturvetenskap och att koppla ihop ämnet med vad barn och ungdomar möter i vardagen. Alla skolor i länet har fått inbjudningar. Klasser kan boka in ett besök och föräldrar med barn kan komma förbi när det passar dem. Och även om utställningen främst är utformad för barn och ungdomar finns det mycket även för vuxna att lära sig.

Var: Bottenplan Vågengallerian

När: måndag till fredag kl. 13:00 – 18:00 och lördag 13:00 – 17:00

Skolor och förskolor kan boka in besök även under förmiddagarna 10:00-12:00.

, ,