Nilsson (S): Vi vill satsa på vård och skola – M går till val på att sänka skatten  

Idag presenterade Moderaterna i Örebro kommun att de går till val på att sänka skatten med 50 öre per hundralapp i Örebro kommun. – Den här skattesänkningen skulle sätta stopp för utvecklingen i Örebro kommun. Moderaterna vill skära ner välfärden i Örebro med över 150 miljoner kronor, säger Kenneth Nilsson (S) i en kommentar

– När Örebro växer och arbetslösheten sjunker vill vi Socialdemokrater använda utrymmet till att förbättra skolan, omsorgen och stärka tryggheten i välfärden och i vår stadsmiljö,  säger Kenneth Nilsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Andelen barn ökar samtidigt som de äldre blir fler, och vi kommer att behöva bygga ut förskolor, nya skolor, äldreboenden och anställa mer personal. Moderaterna i Örebro skulle inte klara framtidens utmaningar med sin politik, säger Kenneth Nilsson

– Det här desperata utspelet visar återigen att moderaterna varken kan eller är beredda att ta ansvar för Örebros framtida utveckling, säger Kenneth Nilsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Moderaterna föreslår nu en skattesänkning motsvarande 300 tjänster inom skola och omsorg. De bör nu snarast svara på vad de tycker ska bort, avslutar Kenneth Nilsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Läs M vallöfte här:

Moderaternas vallöfte i Örebro: ”sänkt skatt – befinner oss i en högkonjunktur”

, ,