Travel & Taste: Trender inom mat och resor samlade på en mässa

– Vi har fångat upp flera olika trender från våra utställare under mässan, nyheter i branschen presenteras, fastigheter kan köpas utomlands, mässerbjudanden och mycket mer. Att köpa bostad utomlands attraherar fler men frågorna är kanske många om vart, hur och när. Living in the sun erbjuder visningsresor till flera länder för att få sig en bild av destinationen innan man slår till och köper deras lägenheter och hus, tipsar Sandra Granath och Ulrika Persson, ansvariga för mässan Travel & Taste den 3 mars på Conventum.

– Nytt för i år är ett Äventyrstorg med prova-på aktiviteter. Researrangörer ser en uppåtgående trend om att vi vill aktivera oss mer på resan. Det är inte alla som vill sola, äta och bada. Många av våra utställare erbjuder aktiva resor så som vandringsresor, träningsresor och mer upplevelseresor. Sedan har vi Aktivera Ösjönäs och Kavelbron Event som står med prova-på aktiviteter i Äventyrsområdet. Vi har gjort en exklusive intervju med Renata Chlumska om framtidens resande och rymdturism som vi kommer att visa upp under mässan.

Det spås om en förändring i vår matkultur och vi har blivit mer medvetna om att tänka hållbart och att vi kommer få se mer insektspulver som den primära råvaran i framtiden. Vi samlar resor-och smakupplevelser under ett och samma tak och där vi skapar en upplevelse för besökaren som börjar vid incheckningen och avslutas när gaten stänger för dagen. Utställarna har fyllt tre hela seminariesalar som levererar 18 föreläsningar under mässdagen. Här presenteras spännande nyheter och information från deras utbud.

– Kockduellen fortsätter även i år. Tio av Örebro läns vassaste kockar deltar i år igen i den prestigefulla tävlingen. I år är temat hållbarhet och kockarna blir bedömda utifrån ett nytt kriterier ”matvinn” och hur de lyckas tänka hållbarhet tävlingen genom. Det kommer bli en spännande duell som pågår mellan 10.00 – 13.30. I Sverige råder det brist på kockar och vi vill med tävlingen skapa nyfikenhet på kockyrket i sig med en kul tävling, avslutar Sandra och Ulrika.

,