Här är Björn Sundins nya jobb – “arbeta med samhällsförändring på en ny arena”

Diplomat Communications har rekryterat Björn Sundin som ny seniorrådgivare inom Public Affairs. Han har en gedigen bakgrund som kommunpolitiker, journalist och egenföretagare i kommunikationsbranschen. Björn Sundin kommer närmast från uppdraget som socialdemokratiskt kommunalråd i Örebro, där han 2011–2017 hade ansvar för samhällsbyggnadsområdet, vilket omfattar bland annat stadsplanering, trafik, miljö och kultur.

“Han har tidigare arbetat som pressansvarig för TCO och förbundssekreterare på Vårdförbundet, och har en utbildning i kommunikation från Örebro universitet. Björn Sundin har stor erfarenhet av att förändra och effektivisera kommunala processer, framför allt inom byggande, där Örebro på några år gått från ett modest bostadsbyggande till att locka många investerare och bli den kommun där det färdigställdes flest nya bostäder per invånare i landet”, skriver företaget.

– Vi är mycket glada över att kunna knyta Björn till vårt gedigna nätverk av seniora rådgivare. Han har bland annat stor kunskap om Kommunsverige i samhällsbyggnadsfrågor, vilket efterfrågas allt mer bland våra kunder, säger Sonja Rasin, VD för Diplomat Communications.

– Diplomat är en ledande och progressiv kommunikationsrådgivare. Jag ser fram emot att få arbeta med samhällsförändring på en ny arena, bland annat genom att ge råd till aktörer som vill bli bättre på hållbar utveckling, det känns betydelsefullt, säger Björn Sundin.

Björn Sundin kommer att arbeta deltid med rådgivningsfrågor för Diplomat Communications.

foto: Socialdemokraterna Örebro