Han kan bli ny ordförande för ÖSK – Björn Åqvist tackar för sig efter tolv år

Som ny ordförande för Örebro SK föreslår valberedningen Carl Pauly. Han har de senaste 17 åren arbetat som chef och managementkonsult på Mercuri Urval där han har hjälpt företagsledningar på större nationella och internationella bolag med strategiutveckling och chefsrekrytering. Han har under de senaste tio åren haft en rad fotbollsuppdrag, bland annat var han ordförande i Rynninge IK 2016.

Pauly började sin yrkesbana inom försvarsmakten där han bland annat verkade som lärare i ledarskap vid försvarets olika officersskolor. Hans ledaregenskaper kombinerat med erfarenhet av att driva strategiarbete och förändrings- och utvecklingsresor i företagsledningar har varit avgörande för valet.

– Jag är naturligtvis både stolt och glad över att nomineras till ordförandeposten i en av Sveriges mest anrika fotbollsklubbar. ÖSK har redan en god plattform att stå på. Man håller på att bygga något riktigt spännande, man har en väl utvecklad organisation och ledning, och med tanke på vilken fotbollsstad Örebro är så finns det verkligen förutsättningar att växa på marknaden. Om jag blir vald på årsmötet så kommer jag arbeta för att leda styrelsearbetet på ett professionellt sätt, jobba med ett tydligt utvecklingsfokus och kravställande, allt för att stärka ÖSK:s position både i Örebroregionen och nationellt, säger Pauly.

Nuvarande ordföranden Björn Åqvist tackar för sig efter tolv år i styrelsen.

– Det har varit en fantastiskt spännande och utvecklande resa. Både allsvenskan och ÖSK har förändrats och utvecklats oerhört. Två gånger har vi gått upp i Allsvenskan och en gång har vi åkt ur. Verksamheten har vuxit och blivit mer affärsmässig. Periodvis har det varit mycket tufft. I sådana lägen får vi aldrig glömma varför publiken går på fotboll, varför spelarna har valt denna idrott och varför så många människor engagerar sig ideellt. Fotboll är bland det roligaste som finns. Så glöm aldrig mitt i allt allvar: Fotboll ska vara roligt.

ÖSK:s årsmöte hålls den 14 mars på Hive’s lokaler i centrala Örebro.

källa: ÖSK

Valberedningens förslag

Ordförande, 1 år:
Carl Pauly

Nyval ledamöter, 2 år:
Mia Spendrup
Urban Hammar

Omval ledamöter, 2 år:
Efwa Nilsson
Jasmin Benca

Ledamöter med 1 år kvar:
Karin Sliwinska
Kent Norström
Mats Domberg

,