Maria Eremo och Anders Jakobson startar kommunikationsbyrån Clearberry AB

Maria Eremo och Anders Jakobson är duon bakom nystartade kommunikationsbyrån Clearberry AB. Grundarna har båda figurerat i Örebros medievärld i många år, något de ser som en klar fördel.

– Vi har ett brett nätverk och stor kunskap om hela länet. Vi tror att vi behövs, säger grundarna.

Maria har ett förflutet som journalist sedan 2005 och började sina första trevande steg just på Örebrokuriren.

– Där lades en bra grund och förutom att jag satt sönder redaktionens soffa så fick jag lära mig att möta människor i alla slags situationer.

Sedan har de olika redaktionerna avlöst varandra, Nerikes Allehanda, Bergslagsposten, Karlskoga-Kuriren, Strömstads tidning, Örebroar’n och Sveriges Radio Örebro. Sedan 2010 har Maria arbetat som frilansjournalist och även hjälpt flertalet företag med text till både tryck och webb. Att få företag att förstå vikten av ett korrekt språk är hennes största fokus.

Från februari 2018 kliver Anders Jakobson in i företaget. Anders har funnits med i och på NA på flera olika vis sedan 1997 med recensioner, krönikor, renodlade intervjuer och en hel del webbutvecklande. Du ser fortfarande Anders i NA varje fredag när han tipsar om veckans biofilmer. Förutom skrivande har han lång erfarenhet av webb och på senare tid även grafisk form till både webb och tryck.

– Det känns bra att ta steget till eget nu, det var dags. Dessutom hoppas jag att få utlopp för mer illustrationer framöver.

Clearberry AB är den lilla kommunikationsbyrån som kan leverera hela konceptet med text, foto, grafisk form, illustrationer tryck och webb. Några av de kunder som redan finns hos byrån är Örebro Kommun, Svenskt Näringsliv, Aktiv Skola, Småföretagarnas Riksförbund, Drivhuset, ATL och NA. Clearberry AB finns på Väster i Örebro.

foto: Pia Gyllin