Landshövdingen hyllar idrottsstjärnor – “vi är ett fantastiskt idrottslän”

Landshövdingens och Örebro läns idrottsförbunds mottagning på Örebro Slott för att ära de idrottare i länet som tagit svenskt guld eller internationella medaljer.

I år är det fler än någonsin. Så många att residensets lokaler inte räcker till för en enda mottagning – det blir två. Båda på onsdag. Först kl 12.00 med de större lagidrotterna som tagit guld och på kl. 17.00 de individuella sporterna.

– Den här årliga traditionen är verkligen en fest. Hela Slottet lever upp när mästarna kommer in. Vi är ett fantastiskt idrottslän, säger landshövding Maria Larsson. De stora publiksporterna får lätt uppmärksamhet och hejaklackarnas beskydd. Men det finns ju så många andra som kämpar nästan i det tysta. Det känns viktigt att få hylla dem alla.

Landshövding Maria Larsson och Örebro läns idrottsförbunds ordförande Marie-Louise Forsberg-Fransson delar ut diplom till stjärnorna.