Metropolis av Sirous Namazi på konsthallen – öppnar den 3 mars

Lördagen den 3 mars öppnar Örebro konsthall utställningen Metropolis av Sirous Namazi. Utställningen pågår till och med söndagen den 29 april.

Sirous Namazi arbeten rör sig inom konceptkonst och minimalism. Han arbetar bland annat med vardagliga föremål som han bearbetar formmässigt och plockar isär för att skapa nya former och konstruktioner. Återkommande teman i hans konstnärskap är bortraderade minnen, glömskan, seendet och tiden.

Sirous Namazi är född i Kerman i Iran och kom till Sverige som femtonåring. Han har studerat på Malmö konsthögskola och bor idag i Stockholm. Han finns representerad vid bl.a Moderna museets. Han har fått flera utmärkelser och stipendier och representerade bl.a Sverige på Venedigbiennalen 2007. Till utställningen på Örebro konsthall presenterar Sirious Namazi även nya verk.