Nu söker LRF Konsult framtidens medarbetare – “sätts in i skarpa arbetsuppgifter”

Nu söker LRF Konsult framtidens medarbetare genom en fjärde omgång av Internship. Det är ett program där ekonomistudenter under fyra månader får möjlighet att praktisera på ett av LRF Konsults 130 lokala kontor, däribland Örebro.

— Programmet är ett bra sätt att pröva unga talanger som framtidens rådgivare på LRF Konsult. Studenten ska alltså kunna kombinera Internship med sina övriga studier. Internship är väldigt flexibelt och praktikdagarna kan läggas upp utifrån studentens och kontorets önskemål, berättar Frida Karlsson, ansvarig för programmet.

Studenterna kommer parallellt med praktiken att tilldelas ett centralt projekt under perioden som ska presenteras som avslutningspresentation. De sätts också in i skarpa arbetsuppgifter och uppdrag för att lära sig rollen som rådgivare. Studenterna praktiserar minst en dag i veckan vilket innebär att de kan kombinera programmet med sina övriga studier.

— För att kunna erbjuda landets småföretagare bästa möjliga rådgivning måste vi vara med och konkurrera om Sveriges vassaste talanger. Internship är ett bra sätt för oss att attrahera och testa framtida potentiella nya medarbetare. Vi ser dessutom ett stort behov av lantbruksekonomer, redovisningsekonomer och jägmästare hos oss framöver och är övertygade om att vi genom vårt Internship kan knyta värdefull kompetens till oss, berättar Henrik Gradin, HR Chef.