Mia Skäringer har premiär i Örebro – “en föreställning om att äga sig själv”

I november återupptar Mia Skäringer sin resa genom Sverige. Den här gången med “Avig Maria – No more fucks to give”, en föreställning om att äga sig själv och vara kvinna på sina egna villkor. Premiären sker i Örebro på Conventum Arena den 2 november.

– Nej, det anstår mig icke längre att göra mig mindre än vad jag är. Jag är inte skapad av Adams gamla revben. Det fanns byggmaterial till mig med. Nu har männen pratat sedan dinosaurierna dog ut. Det här är mina 90 minuter. Avig Maria är en föreställning om att äga sig själv, vara kvinna på sina egna villkor. Fulvackerstarksvagjag. Jag tar med er på en resa i min människa, genom demoner, rädslor och kärlek. Och visst är jag rädd men Tabita håller mig i handen. Nu ru,nu tar vi en litten go rök på detta å sätter ner skåpet. One last fuck to give, säger Mia Skäringer.

I höst är det fyra år sedan Mia Skäringer var på turné med “Avig Maria…och sångerna jag gråtit till”.