Så kan nya Norrcity vid Resecentrum se ut – arkitekter “fick makten” att utveckla kontorsfastighet

För ett år sedan tilldelades arkitekterna på företaget Utopia ”makten” i Örebro. ”Vi som arkitektkontor fick option på att söka en markanvisning och med det möjlighet till utveckla en kontorsfastighet i centrala Örebro. I förra veckan lämnade vi in vår förstudie till kommunen” skriver vd Emma Jonsteg.

”Arbetet med det här projektet har varit något av det roligaste och mest lärorika jag har upplevt under alla mina år som verksam arkitekt. Samarbetet med kommun, fastighetsägare, finansiär och byggare har varit en ögonöppnare. På många plan, både när det gäller hur vi ser på projekten, hur vi ser på varandras roller och kompetens och inte minst hur mycket längre ett projekt kan nå genom att samverka på riktigt”, fortsätter hon.

,