Inga svanar än vid Tysslingen – “Det är mycket sent i år”

Ännu har inga svanar landat vid sjön Tysslingen utanför Örebro. “Svandansen” är ett av regionens mest kända vårtecken.

– Det är mycket sent i år, inga svanar idag tisdagen den 13 mars, det är katastrof för oss, säger Lasse Borgström på Tysslingen. Det beror nog på det ogynnsamma vädret just nu. Vi hoppas på lite varmare väder och sydliga vindar. På torsdag lägger vi ut den första portionen svanmat och i helgen börjar vi med fågelguidning, kikardemo, fågelholkvisning samt korvgrillning. Vårt café, konstgalleri och bokhandel är öppet 08:00 till 16:00 även utan svanar.  På vår hemsida, www.tysslingen.nu, kan du följa utvecklingen, hälsar Lasse Borgström.

Bilden är från ett tidigare år. Förra året vid den här tiden var det cirka 3 000 svanar vid Tysslingen. Den 17 mars 2017 var det nytt svanrekord med 5 403 fåglar inräknade.